Menu

Przystawki

1 Siekany tatar z łososia norweskiego 28,00 zł
z cebulką ,wasabi oraz kawiorem Tobiko podany z pieczywem
2 Tradycyjny tatar z siekanej polędwicy wołowej 32,00 zł
w otoczce marynat i cebulki oraz chrupiącej grzanki
3 Siekany tatar z świeżego tuńczyka 36,00 zł
z awokado, czerwoną cebulką oraz świeżo wypiekaną bagietką
4 Świeżo wypiekana bagietka wenecka 20,00 zł
podana z aromatyczną oliwą z oliwek oraz oliwkami

Sałatki

1 Marynowany łosoś 26,00 zł
w ziołach podany na liściach sałaty frisee i rukoli z dressingiem cytrusowym
2 Mix sałat 24,00 zł
z obsmażaną  piersią z kurczaka zagrodowego , pomidorami  i ogórkiem polane sosem pesto

Dania główne

1 Podsmażona kacza pierś 39,00 zł
przygotowana metodą Souse Vide podana z ciecierzycą i kurkami, polana sosem śliwkowo-winnym
2 Łosoś grilowany 45,00 zł
na puree z zielonego groszku podany z grillowanym bakłażanem i sosem z nutą wasabi
3 Hiszpańskie Małże 38,00 zł
mule w aromatycznym sosie o smaku curry
4 Pierś z kurczaka 36,00 zł
przygotowana metodą Souse Vide podana na farbowanym kalamarnicą tagliatelle w towarzystwie cukrowego groszku  oraz sosu z suszonych pomidorów
5 Panierowany schabowy 26,00 zł
na cały talerz, smażony na domowym smalcu podany z kapustą zasmażaną i cząstkami ziemniaczanymi
6 Stek z polskiej polędwicy wołowej 69,00 zł
z ziołowym pesto  podany z frytkami steak house oraz sałatką ze świeżych warzyw
7 Marynowany, pieczony filet z dorsza atlantyckiego 48,00 zł
podany  z czerwonym ryżem i warzywami baby
8 Filet z bażanta 38,00 zł
przygotowany metodą Souse Vide podany z pieczoną gruszką i jabłkiem z dodatkiem warzyw souse vide i  polane sosem z owoców marakui
9 Podwędzana polędwiczka wieprzowa 39,00 zł
podana z kaszą bulgur i warzywami grillowanymi

Zupy

1 Bulion 19,00 zł
z  parmezanowymi kluseczkami
2 Staropolski żur w chlebie 22,00 zł
na zakwasie z białą kiełbasą, jajkiem i grzybami
3 Zupa Benedyktyńska 29,00 zł
pikantny bulion rybny z kawałkami łososia, dorsza oraz mulami i krewetkami
3 Chłodnik Litewski 16,00 zł
z jajkiem (o dostępność zapytaj kelnera)

Desery

1 Czekoladowy fondant 21,00 zł
rozpływające się ciasteczko z ciemnej czekolady podawany z gałką lodów
2 Śmietankowe lody 18,00 zł
z kawałkami pistacji robine przez naszego Szefa Kuchni
3 Naturalne sorbety z owoców 16,00 zł
smaki do wyboru