Menu

Przystawki

1 Tradycyjny tatar z siekanej polędwicy wołowej  32 zł
2 Siekany tatar z łososia norweskiego 29 zł
3 Małosolny łosoś z nutą whisky podany z grzanką  30 zł
4 Deska własnych wędlin, suszonych i długo dojrzewających w mieszance ziół według własnej receptury Szefa Kuchni  30 zł
(wołowina, kaczka, schab, kurczak)
5 Świeżo wypiekana bagietka wenecka podana z oliwą z oliwek i oliwkami 20 zł
6 Kacze wątróbki przekładane karmelizowanym jabłkiem, polane sosem z owoców leśnych 28 zł
7 Zielone małże nowozelandzkie zapiekane z parmezanem 35 zł
8 Asse owoców morza 35 zł
9 Grillowane krewetki królewskie w sosie orientalnym 39 zł

Sałatki

1 Sałatka z owocami morza z dodatkiem tobiko i alg morskich  41 zł
2 Grillowana polędwica cielęca podana z pieczonymi warzywami i mix-em sałatą  32 zł
3 Mix sałat z kurczakiem w sosie azjatyckim  24 zł
4 Pieczone buraczki w czerwonym winie z mieszanką ziół podane na liściach sałaty z orzechami pini i pleśniowym serem  25 zł

Dania główne

1 Golonka z sarny wolno duszona w ziołach i czerwonym winie podana z ziemniakami po wiejsku i sałatką z pomidorów i cebuli oraz sosami własnej roboty 38 zł
2 Stek Rib eye podany z polentą oraz grillowanym warzywami 69 zł
3 Chrupiąca noga z kaczki podana na konfiturze z liofilizowanych owoców 38 zł
4 Filet z kaczki zagrodowej przygotowany metodą sous vide podany z owocowym a'la ratatouille i sosem porzeczkowo-wiśniowym 39 zł
5 Przepiórki zapiekane w całości podane z sałatą na warzywnym puree  39 zł
6 Comber jagnięcy z sosem jałowcow-winnym podawany z grillowanymi warzywami oraz kuskusem 92 zł
7 Pieczona karkówka wieprzowa podana z sosem pieprzowym, ziemniakami z wody oraz świeżymi warzywami 31 zł
8 Żeberka w sosie BBQ podawane z frytkami 37 zł
9 Makrela pieczona w ziołach prowansalskich podana na kalafiorowym puree 30 zł
10 Dorada z grilla z blanszowanymi warzywami oraz sosem pesto 36 zł
11 Filet z pstrąga pieczony ze szpinakiem podany z mieszanką ryżów 39 zł
12 Łosoś z sosem kremowo-kawiorowym podany na makaronie gryczanym oraz warzywami 43 zł
13 Bolognese  26 zł
14 Tagliatelle z owocami morza 28 zł
15 Carbonara 23 zł

Zupy

1 Bulion z przepiórką i makaronem własnej roboty  27 zł
2 Marsylska zupa rybna Bouillabaisse 35 zł
3 Zupa Piti z baraniną, ciecierzycą i śliwką suszoną 28 zł
4 Żur w chlebie na zakwasie z białą kiełbasą, jajkiem i grzybami  27 zł

Desery

1 Strudel wiśniowy podawany z gałką lodów i sosem z owoców leśnych  22 zł
2 Strudel jabłkowy podawany z gałką lodów i sesem z owoców leśnych  22 zł
3 Panna Cotta kokosowa 18 zł
4 Cheesecake z sera Ricotta 19 zł